15. Wartburg veterán sraz už zítra

HRADECKO – Kdo by neznal východoněmecký vůz Wartburg, za minulého režimu jich po Československu jezdily desetitisíce. Ve své době to byl majestátní dvoutakt, který za sebou sice nechával oblaka dýmu, ale majitelům poskytoval spolehlivé služby. Sraz milovníků těchto aut se koná zítra v královéhradecké metropoli.

„Na sraz přijedou především automobily IFA F9, Wartburg 311, 312 a 353 i Wartburg 1.3. Pozvali jsme také přátelé značky Barkas. S vozidly se během dne vydáme na pevnost Dobrošov,“ říká za pořadatele akce Vladimír Krupka.

Staňte členy FB skupiny Život v Královehradeckém kraji a žádná zpráva z kraje vám neunikne. Sledujte nás Twitteru, kde pro vás připravujeme plejádu pestrých zpráv.

Setkání nablýskaných veteránů se uskuteční v sobotu 10. září 2022, veřejnost si může vozidla prohlédnout od 9 do 11.30 hodin u Orlice Parku v Hradci Králové. Od 13 do 17 hodin proběhne elegantní jízda na pevnost Dobrošov. Od 18 do 20 hodin bude možné Wartburgy ještě jednou vidět, a to ve společném dvoře Domu dětí a mládeže a Orlovny v ulici Jana Koziny, za Žižkovými kasárnami U Fortny.