Čokoláda s mravenci, houbičkami i snídaně zdarma!

Všichni milovníci sladké pochoutky zbystřete! Muzeum čokolády v Kutné Hoře láká na skvělé akce! Na sychravé podzimní dny si pro Vás připravilo nejen ochutnávku nezvyklých druhů čokolády, ale i příjemná přátelská setkání na nedělní dopoledne, která Vás hravě vytáhnou z postele! A ještě ušetříte!

Kutná Hora – Čokoláda s mravenci a houbičkami, cannabisem nebo kardamomem. I takové čokolády se dnes vyrábí. Pokud jste milovníky nezvyklých chutí, určitě byste neměli promeškat podzimní akce Muzea čokolády v Kutné Hoře. Pravidelně pořádá degustace nových druhů, stejně tak jako čokolád, které přežily válku. A nejen to!

Mladá zakladatelka muzea Lada Bartošová své nadšení pro čokoládu prostě nezapře. Se stejným odhodláním s jakým založila své muzeum, se snaží obnovovat i dobré zvyky, které dřív lidi spojovaly.  “Naši milí, víte, že se u nás snažíme obnovovat tradice. Jedna z tradic, která se postupně vytrácí je setkávání sousedů a tak se dnes můžeme na chvíli sejít alespoň u nás! Abychom Vás nalákali na nedělní vstávání, dostanete od nás k rannímu životabudiči Mocha (espresso s čokoládou) čokoládovou snídani gratis!”, zve všechny, kteří si o víkendu přivstanou. “Setkávat se u snídaně můžeme každou neděli, dokud rána nebudou příliš chladná… ,” upřesňuje.

Stejně tak se snaží získávat další nové informace pro své muzeum. Srdečně tak zve všechny babičky, dědečky, tetičky – kohokoliv, kdo si na kutnohorskou čokoládovnu pamatuje a třeba v ní i sám pracoval, aby se zúčastnil listopadových setkání s dalšími pamětníky a zavzpomínal na úžasná léta kutnohorské čokolády Lidka. Informací o slavné kutnohorské čokoládovně je velmi málo, každá vzpomínka je drahocenná. A my vám s radostí ty nejzajímavější příběhy i informace zase příště zprostředkujeme.