Lhal přítelkyni i lékaři… Nechal se operovat pod falešným jménem!

Drzost některých lidí opravdu nezná mezí… Čtyřicátník, který měl problémy se srdcem, a jak se ukázalo, i s bezúhonným životem, bez uzardění podvedl lékaře. Pod cizí identitou si nechal voperovat kardiostimulátor. Teď mu soud vystaví účet.

Kolín – Sedmačtyřicetiletý podvodník z Prahy byl na útěku před spravedlností už od května 2018, kdy na něj byl vyhlášen Okresním Státním Zastupitelstvím Praha 4, předběžný souhlas se zadržením.

“Muž, který byl v pátrání, žil na cizí identitu již dlouhou dobu. Kdysi našel na ulici občanský průkaz a začal jej používat jako svůj vlastní. Dokonce i jeho přítelkyně ho znala pod jménem majitele občanky,” sdělil naší redakci tiskový mluvčí Středočeské policie por. Bc. Jan Daněk, tiskový mluvčí  Oddělení tisku a prevence – Policie ČR.

Tato identita se mu zřejmě zalíbila natolik, že ji přijal zcela za svou. Mimo jiné pod ní vyhledával i lékařskou pomoc. A neodradil ho ani tak náročný zákrok jakým je operace… Klidně si nechal na cizí účet voperovat kardiostimulátor, který mu srovnal srdeční rytmus. Ten mu teď na oplátku rozhodili kutnohorští pátrači, kteří muže vystopovali a v neděli 30. září v podvečerních hodinách ho zadrželi. Počkali si na něj v Kolíně na nádraží, kam přicestoval osobním vlakem. Další jeho cesta měla konečnou stanici v cele předběžného zadržení. Nyní je již v péči vyšetřovatele celého podvodu.