Feťáka na pervitinu zastavil až vrtulník

Rašovice – Automobilová honička jak z amerického filmu se odehrála na Nymbursku! Hlavní roli si zahrál celostátně hledaný feťák, policejní hlídky ze dvou krajů a dokonce i vrtulník. Až ten totiž dokázal prchajícího hazardéra zastavit.

Vše začalo tím, že si policejní hlídka na D1 všimla Mercedesu, který značně překračoval rychlost.. „Rozhodli se jej zastavit a zkontrolovat. Řidič však na výzvu k zastavení reagoval tak, že začal ujíždět,“ uvedla policejní mluvčí Petra Potočná. Podle dostupných informací se měla rychlost blížit 200 kilometrům za hodinu. Na 50. kilometru dálnice se rozhodl sjet a pokračovat v ujíždění po okresních silnicích Nymburska. „Mercedes sledovalo několik policejních vozů s hlídkami ze dvou krajů,“ upřesnila Potočná.  Vzhledem k závažnosti situace se policie nakonec rozhodla do akce povolat i vrtulník. To se ukázalo jako šťastný tah, protože vrtulník nakonec honičku ukončil u Rašovic nedaleko Nymburka. Mercedes tam z neznámých důvodů sjel do pole a jeho šofér se pokusil o poslední zoufalý čin. Začal od vozu utíkat. Právě v tom okamžiku pomohl světelný kužel z vrtulníku, který nejprve nasvítil opuštěný Mercedes a vzápětí řidiče. Pro policisty pak už nebyl problém výtečníka dostihnout a nasadit mu pouta.

Během pár minut pak bylo jasné proč muž tolik riskoval. „Měl pozitivní test na pervitin, což bude ověřeno ještě nařízenými testy krve. Další kontrolou pak bylo zjištěno, že muž měl vysloven zákaz řízení a byl celostátně hledaný, jelikož nenastoupil do vězení za jiný prohřešek,“ konstatovala policejní mluvčí. V autě navíc policisté našli bedny, jejichž přesný obsah bude znám až po detailnějším prozkoumání. Podle dostupných informací se s největší pravděpodobností jednalo o léky k výrobě drog. Policie auto zapečetila a nechala odtáhnout k dalšímu šetření.