V Kutné Hoře si bez vyznačených hodin už nezaparkujete!

Kutná Hora – Motoristé pozor! V průběhu listopadu dojde na území města Kutné Hory k instalaci nových svislých dopravních značek „IP13b – Parkoviště s parkovacím kotoučem“! Po Čáslavi, Kolíně i dalších středočeských městech tak i zde začne platit omezení týkající se stání na nově vyhrazených lokacích. A policie začne rozdávat pokuty.

Při parkování na takto označených místech je řidič vždy povinen při započetí stání umístit ve vozidle na viditelném místě papírový nebo plastový parkovací kotouč s nastavenou dobou začátku stání, kterou nesmí až do odjezdu měnit.  Na dodatkové tabulce je vždy vyznačena maximální doba, po kterou je bezplatné parkování umožněno. Po překročení povolené doby, nebo pokud nebude ve vozidle parkovací kotouč s vyznačenou hodinou, se dopouští řidič dopravního přestupku a hrozí mu za to příslušná sankce.

„Motoristé v Kutné Hoře se zatím s touto značkou mohli setkat jen na soukromém parkovišti u obchodního domu Intercora na sídlišti Šipší”, informuje Dobroslav Vepřek kutnohorský radní. “Hlavním důvodem instalace těchto značek je, aby bylo v budoucnu zamezeno zbytečnému blokování parkovacích míst, která mají především sloužit k vyřízení záležitostí na úřadech, nebo zákazníkům obchodů apod,” dodává.

Dopravní značka Parkoviště s parkovacím kotoučem by se již v průběhu listopadu měla objevit v dolní části Sokolské ulice, zde budou časově omezena tři podélná parkovací místa. Další bude instalována v Radnické ulicí přímo před Městským úřadem, kde je vyhrazeno sedm parkovacích míst pro ty, kteří si potřebují vyřídit záležitosti na úřadu. Vytipovávána jsou i další místa, kde bude dopravní značka instalována. Město Kutná Hora doporučuje všem řidičům, aby si včas opatřili uvedené parkovací kotouče, nákup je možný v trafikách nebo e-shopech.