Jezdí bez řidičáku a opilý. Boural a nadýchal tři promile

Hovězí – Mladý muž z Karolinky na Vsetínsku rád usedá za volant auta. Neláme si hlavu s tím, že nemá řidičák ani, že se před tím posilní alkoholem. V sobotu poškodil při dopravní nehodě plynovou přípojku.

V sobotu před sedmou večer v obci Hovězí nacouvalo do plynové přípojky vozidlo Opel. Plynová přípojka zůstala ohnutá téměř k zemi, ale k úniku plynu nedošlo. Vozidlo z místa nehody odjelo. Policisté po chvíli vozidlo vyhledali a zjistili, že v době nehody seděl za volantem třiatřicetiletý muž z Karolinky. Zjistili, že tento muž nevlastní žádný řidičský průkaz a vozidlo má dokonce propadlou technickou prohlídku a není na něj uzavřená pojistka odpovědnosti za újmu způsobenou provozem vozidla. Policisté u mladého muže provedli dechovou zkoušku. Přístroj ukázal na hodnotu 3,28 promile. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn a vznikla celková škoda pět tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestného řízení pro trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky.

Mladý muž obdobný skutek nespáchal poprvé. V záři jej policisté za volantem vozidla přistihli ve dvou případech a v obou případech nadýchal více jak tři promile. Ke konci září to bylo 3,46 promile a na začátku září dokonce 3,65 promile. Nyní mu při prokázání viny hrozí až tři roky vězení.