Vloupal se do chaty. Majitelka ho přistihla při činu

Kladensko – Policie zadržela šestašedesátiletého muže z okresu Karlovy Vary, kterého při vloupání do chaty přistihla majitelka objektu. Muž se skutku dopustil, přestože už byl v posledních třech letech za toto protiprávní jednání odsouzen rozsudkem Okresního soudu v Karlových Varech a Okresního soudu Beroun.

Policejní obvodní oddělení v Unhošti obdrželo prostřednictvím linky 158 oznámení, že se na pozemku u rekreační chaty Dědkův Mlýn na Unhošťsku pohybuje podezřelá osoba.

Sedmatřicetiletá žena při příchodu na pozemek přistihla neznámého pachatele, jenž se za pomoci nářadí snažil přes okenice vloupat do její chaty. Pachatel přelezl plot a poté se násilím snažil vloupat do objektu, což se mu pro dopadení majitelkou nezdařilo.

Na místo se ihned dostavila hlídka obvodního policejního oddělení, která pachatele zadržela a eskortovala k umístění do policejní cely. Při násilném vniknutí muž majitelce způsobil škodu ve výši 500 korun. Policisté nyní případ prošetřují jako podezření z trestných činů pokusu krádeže vloupáním a porušování domovní svobody.