Policie řeší škodu v řádu několika desítek tisíc korun

Kladno – Během dvou týdnů policisté vyšetřují už tři případy nepoctivých nálezců, kteří zatajili nález a způsobili tím škodu ve výši několika desítek tisíc korun. Za tento čin jim hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

Odcizili odloženou peněženku

K prvnímu incidentu došlo 2. října 2018 v odpoledních hodinách v obchodním centru v Kladně v ulici Petra Bezruče. V obchodě s oblečením nakupovala sedmnáctiletá dívka, která si při vybírání zboží nevědomky odložila svou peněženku na regál. Že peněženku nemá, zjistila až u pokladny. Společně s kamarádkou a prodavačkou začala peněženku hledat, ale bez úspěchu. Prostřednictvím kamerového záznamu se podařilo zjistit podobu osob, které jsou nyní podezřelé ze zcizení zmiňované peněženky.

„Případ je vyšetřován jako přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a podezřelým osobám hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ jak uvádí kladenská policie.

Pokud poznáte osoby na fotografiích, kontaktujte Policii ČR. Foto: PČR

Vyšetřovatel nyní žádá o pomoc při identifikaci dvojice a vyzývá občany, aby veškeré informace, které by policii dovedly k odhalení totožnosti podezřelých, sdělili osobně na Obvodním ředitelství Kladno-město, na telefonním čísle 974 873 500 nebo na bezplatné lince 158.

Ztratila se i brašna

Další případ nepoctivého nálezu se odehrál v pátek 12. října 2018 mezi 6.45 h. a 9.00 h. v Kladně v ulici Josefa Erlebacha. Čtyřiadvacetiletý muž zde ztratil malou přenosnou brašnu. Dle sdělení poškozeného došlo ke ztrátě buď v prodejně potravin, nebo cestou k vozidlu, které měl před obchodem zaparkované. Celková škoda byla vyčíslena na 4.300,- Kč.

Policie případ prošetřuje jako přečin zatajení věci a přečin neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Pachateli hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

V obchodním domě okradli ženu o více než dvacet tisíc korun

K zatím poslednímu případu nepoctivého nálezu došlo v sobotu 13. října 2018 dopoledne mezi 10.00 h. a 11.00 h. Dosud neznámý pachatel nalezl v prostoru nákupních vozíků u obchodního domu v Italské ulici v Kladně kabelku černé barvy. Kabelka obsahovala peněženku s vyšší finanční hotovostí, osobní doklady, platební karty, úřední listinu, kosmetiku a drobné písemnosti. Osmnáctileté poškozené ženě vznikla škoda ve výši 26.500,- Kč.

Policisté Obvodního oddělení Kladno Kročehlavy tento případ prošetřují jako podezření z trestných činů zatajení nálezu a neoprávněné opatření, padělání a pozměňování platebního prostředku, směnek a cenných papírů. Pachatelé mohou být za tento čin odsouzení až ke dvěma letům odnětí svobody.