30 let existence Našrot, prožili na šrot…

KUTNÁ HORA – Ač se to zdá k nevíře, hardcore-crossoverový soubor Našrot se v březnu 2018 dorubal k 30. výročí své, mnohdy tragikomické existence. Našrot je jedna z nejdivočejších českých Harcorových-crossoverových part, která byla před revolucí téměř kultovním souborem všech ochmelků, grázlů a jiných pochybných existencí. Na jejich koncerty chodili svorně a pospolu máničky, punkeři i skini a nebylo mezi nimi žádných bouří. Tento pátek dorazí do klubu Česká 1 v Kutné Hoře ,v rámci výročí „30 let Našrot!!!”, coby Fanfáre Našrotáre Electricáre y Decibeláre v plné své elektrické zbroji.

Našrot na sebe upozornili svým typicky českým pojetím hard core – velmi rychlé a krátké palby s hospodskou tématikou. Hospoda a chlast kapelu doprovázely stále a důsledně, takže mnoho koncertů skupina neodehrála díky častým alkoholovým indispozicím. V samotném roce vzniku byla kapela dokonce známa více svými opileckými excesy než hudbou. V této souvislosti se vždy hovořilo o našroťáckém soundu jako o „pub core“.

V hudebním periodiku Rock&Pop, byli přesto nazváni světovou kapelou. Také stáli na jednom pódiu s velkými hvězdami světového rocku, jakými jsou např. Ministry, Iggy Pop, Bad Religion, Dog Eat Dog či Frank Black a nevedli si vůbec špatně. Je velká škoda, že díky své ignoranci, lenosti, a neexistujícímu managmentu, nedokázal band svůj talent a um náležitě zhodnotit. Vzhledem k pokročilejšímu věku muzikantů se zásadní změny zřejmě už nedočkáme. Co od nich ale očekávat můžeme, je fakt, že i v budoucnu dostojí své pověsti a jejich koncerty i nahrávky budou nabízet vysokou úroveň.

    • Kdo je Našrot:
      • Petr „Hraboš“ Hrabalik (voc,g)
      • Jiří „Martha“ Dvořák (bg,voc)
      • Josef „Jouza“ Bárta (ds,perc)
      • Tomáš „Ceemek“ Hájek (lg)
      • a hosté:
      • např. Martin „Dréza“ Dresler (perc), Pavel Prášek (clar, sax), Jaroslav „Bóďa“ Bořil (vln), Luděk „Ludra“ Novák (vln, sax, clar)