Na pěstování marihuany byli příliš líní. Zkusili ji ukrást jinde

Příbramsko – O kuriozity není nouze ani ve službách zákona. Příbramští policisté totiž řeší velmi zvláštní případ, kdy se dva muži ve věku 20 a 21 let pokusili v pátek 12. října 2018 v nočních hodinách ukrást pěstiteli konopí.

Mladíci počkali, až padne tma, a vydali se nejprve do jedné obce v okrese Praha-západ. Na místo bohužel dorazili pozdě, kromě části jedné rostliny byla všechna úroda sklizena. První neúspěch však dvojici neodradil.

V zapůjčeném vozidle se vydali do jedné vesnice na Sedlčansku. Zaparkovali u rodinného domu a zahráli si na „profíky“. Zamaskovali si obličeje a v rukách si nesli potřebné nářadí. Přestřihli plot, vnikli na pozemek a snažili se dostat do skleníku. Netušili však, že na něj majitel objektu namontoval elektronický alarm. Jakmile se spustil, zloději se dali na útěk. Jeden z pachatelů se při překonávání oplocení poranil a nemohl tak ani řídit. Vozidlo proto zůstalo na místě a odemčené. Uvnitř se nacházely doklady a část rostliny z předchozího pokusu o „sklizeň“.

Pachatelé byli policií dopadeni asi za hodinu po oznámení. Muži totiž nepředpokládali, že by nějaký pěstitel konopí krádež oznámil, protože se jedná o nezákonnou činnost. Stejně tak je nenapadlo, že by si někdo obstaral zabezpečovací zařízení na skleník. Padesátiletý majitel se hájil tím, že pěstuje konopí pro léčebné účely, ale ani v tomto případě to zákon neumožňuje. Oba zadržení jsou podezřelí z přečinu porušování domovní svobody. Další právní kvalifikace bude stanovena až po znaleckém posouzení zajištěných rostlin.