Strašidlo cantervillské se zabydlí na zámku v Hořovicích

Berounsko – Slavné strašidlo sir Simon de Canterville se chystá navštívit Hořovice. Jedno z nejznámějších děl anglického dramatika, prozaika, básníka a esejisty irského původu Oscara Wilda Strašidlo cantervillské se v rámci divadelní prohlídky předvede 26. a 27. října 2018 od 18.30 h. do 20.00 h. na státním zámku v Hořovicích.

Strašidlo cantervillské – ilustrace Wallace Hearda Goldsmitha z roku 1906.

I když bylo Strašidlo cantervillské původně napsáno jako povídka a parodie gotického románu, stalo se předlohou několika stejnojmenných filmů, např. české varianty Strašidlo cantervillské z roku 1989, již natočil režisér Vít Olmer, rozhlasových her a divadelních zpracování. Povídka o tom, co se stane, když si americký vyslanec Hiram B. Otis koupí zámek i se strašidlem, vyšla poprvé v roce 1887.

O divadelní prohlídky je na zámku v Hořovicích tradičně velký zájem, proto pořadatelé doporučují, aby si případní zájemci raději zarezervovali vstupenky, které letos přijdou na 160,- Kč, na tel. 311 512 479, příp. prostřednictvím e-mailové adresy: bartipanaova.katerina@npu.cz.