Vykrádali auta. Poslední úlovek je moc nepotěšil

BRNO – Policistům z královopolského obvodního oddělení mohou poděkovat všichni řidiči z parkoviště obchodního centra ve Sportovní ulici. Dlouhodobě tam totiž docházelo ke krádežím z aut. Při preventnivní obchůzce si hlídka povšimla podezřelého muže (46), který obcházel auta. Když se na něj zaměřili, zjistili, že je ve spojení se dvěma dalšími muži (50,43).

Dva z trojice pak vnikli do třech vozů a prohledali je. Přišli si však jen na 6 krabiček cigaret a pak místo kvapně opustili. Policisté je zadrželi nedaleko a následně zjistili, že padesátiletý muž nenastoupil k výkonu trestu za dřívější majetkové delikty a třiačtyřicetiletý muž řídil po užití pervitinu.

Kromě toho byli všichni tři obvinění z krádeže a poškození cizí věci. „V souvislosti s případem by kriminalisté potřebovali mluvit s řidiči stříbrné Škody Octavia a červeného vozidla nezjištěné značky, kteří ve čtvrtek 11. října v místě parkovali mezi 16 a 17 hodinou a odjeli dříve, než je policisté stačili oslovit,“ žádá o pomoc veřejnost mluvčí Pavel Šváb. Obrátit se mohou na telefon 974 624 750 nebo tísňovou linku 158.