Nejrizikovější silnice v regionu si vyžádala dvě oběti

BENEŠOVSKO – Komunikace č. I/3, známá také pod označením E55, je nejfrekventovanější a zároveň jednou z nejrizikovějších silnic v regionu. O posledním říjnovém víkendu má na svědomí rovnou tři dopravní nehody, které způsobily dvě úmrtí.

K první dopravní nehodě, k níž došlo již minulý pátek, vyjížděly všechny složky IZS. Řidič dodávky jel ze směru od Prahy na Tábor a při odbočování na Benešov se v ulici Červené Vršky střetl s protijedoucím motorkářem. Řidič na motorce utrpěl těžká zranění, kterým na místě nehody podlehl. „Alkohol u řidiče dodávky policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou,“ uvedla k případu nprap. Veronika Čermáková, tisková mluvčí benešovské policie.

K dalším dvěma dopravním nehodám došlo na silnici E55 v sobotu. Dopoledne jel řidič v autě značky Peugeot ve směru od Tábora na Prahu. U obce Olbramovice, v úseku mírného stoupání, nepřizpůsobil rychlost jízdy v koloně jedoucích vozidel. Aby odvrátil náraz do vozidla jedoucího před ním, strhl řízení do protisměru. Zde se však střetl s protijedoucím Fordem Focus. Následkem nárazu se vozidlo značky Peugeot odmrštilo a střetlo se s dalším osobním vozem Ford Galaxy. Při dopravní nehodě došlo ke zranění jedné osoby, která byla ZZS převezena do nemocnice. Policisté provedli u všech řidičů dechovou zkoušku, a to s negativním výsledkem. Téhož dne kolem půl druhé odpoledne jel dosud neznámý řidič autem po silnici I. třídy č. 3 ve směru od Prahy do Tábora. Při jízdě v mírné zatáčce nedodržel bezpečnou vzdálenost mezi svým vozidlem a řidičkou Škody Octavia. „Řidič z místa nehody ujel ještě před příjezdem hlídky dopravní policie. Nehoda si vyžádala jedno lékařské ošetření. Dechová zkouška u řidičky auta Škoda Octavia byla negativní,“ dodává dále k případu tisková mluvčí nprap. Veronika Čermáková.

K velmi tragické dopravní nehodě došlo i ve sváteční neděli před šestou hodinou ranní. Řidič vozidla Škoda Fabia jel ve směru od Tábora na Prahu. Blízko obce Poříčí nad Sázavou ale nepřizpůsobil rychlost své jízdy povětrnostním podmínkám a mokrému povrchu komunikace, což se mu stalo osudným. Jeho auto dostalo smyk a přejelo do protisměru, kde se pravým bokem střetlo s Fordem S-Max. Řidič škodovky na místě podlehl svým zraněním. Další dvě osoby z protijedoucího Fordu byly s těžkým zraněním transportovány do pražské nemocnice.