Nezvládli řízení na mokré vozovce. Dopravní policie vyjížděla hned dvakrát

RAKOVNICKO – „Déšť má na svědomí stovky dopravních nehod,“ varují policisté řidiče, kteří musejí vyjet na vozovku za mokra nebo za deště, a dodávají: „Opatrnosti není nikdy dost.“ Ke dvěma takovým nehodám došlo i v pondělí odpoledne.

Osobní automobil se srazil s nákladním

K první dopravní nehodě, která se stala v katastru obce Žďár, vyjížděli rakovničtí dopravní policisté v odpoledních hodinách. Řidička osobního automobilu Kia Cee’d jedoucí po silnici č. 1/27 ve směru od Mostu na Plzeň pravděpodobně nezvládla na mokrém povrchu projíždění táhlé pravotočivé zatáčky, vjela s vozidlem do levé poloviny vozovky, kde přední částí vozidla narazila do boku přívěsu protijedoucího nákladního vozidla Mercedes Benz. „Při nehodě byla výše zmiňovaná řidička lehce zraněna a převezena do jedné z pražských nemocnic. K jinému zranění nedošlo. U řidiče nákladního vozidla byl alkohol vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou. U řidičky byl nařízen odběr biologického materiálu v nemocničním zařízení,“ uvedla k případu nprap. Michaela Nováková, tisková mluvčí kladenské policie. Celková škoda byla vyčíslena na 200.000,- Kč.

Dostal smyk a narazil do stromu

Další, kdo pravděpodobně nezvládl jízdu na mokré vozovce, byl osmasedmdesátiletý šofér osobního automobilu Seat Leon. Tento muž řídil vozidlo po silnici II/233 ve směru od obce Pavlíkov na Rakovník a při projíždění prudké pravotočivé zatáčky dostal na mokrém povrchu komunikace smyk, vyjel vpravo mimo vozovku a zadní částí vozidla narazil do stromu. Provedená dechová zkouška na místě nehody byla negativní. Muž byl bez zjevného zranění preventivně převezen do rakovnické nemocnice.