Neznámý pachatel okradl seniora o peněženku

KLADENSKO – Že auto není trezor, se přesvědčil devětašedesátiletý muž z Kladenska, kterému ve středu dopoledne neznámý zloděj ukradl z auta peněženku. Senior tak přišel o peníze i o doklady. Policie hledá případné svědky a žádá je o pomoc.

Policisté Obvodního oddělení Kladno-město včera přijali oznámení od devětašedesátiletého muže z Kladenska, že mu z osobního vozidla Škoda Felicia byla zcizena peněženka s osobními doklady a finanční hotovostí. Celková škoda byla vyčíslena na 3.700,- Kč.

Ke krádeži došlo ve středu mezi devátou a desátou hodinou dopolední v Partyzánské ulici v Kladně. „Senior údajně automobil uzamkl a na sedačce spolujezdce zanechal svoji tašku. Když se asi po hodině k vozidlu vrátil, zjistil, že mu nezjištěným způsobem z automobilu zmizela výše zmiňovaná peněženka,“ dodala k případu nprap. Michaela Nováková, tisková mluvčí kladenské policie.

Skutek je nyní prošetřován jako přečin krádeže a pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Policisté žádají případné svědky události, aby jakékoliv informace nebo indicie, které by vedly ke ztotožnění a následnému dopadení pachatele, sdělili na telefonním čísle 974 873 500, na bezplatné lince 158 nebo osobně na Obvodním oddělení Kladno-město.