Zlínští Berani před pauzou klopýtli, prohráli s Karlovými Vary

ZLÍN – Hokejisté PSG Berani Zlín prohráli v utkání 17. kola Tipsport extraligy na domácím ledě s týmem HC Energie Karlovy Vary 1:4 a vyšli podruhé v řadě bodově naprázdno.

Západočeši se ujali vedení již v první třetině, které zvýšili dvěma brankami ve druhé periodě. Zlínu se nedařilo v koncovce, soupeře sice přestříleli přesvědčivě 39:21, ale naráželi na bezchybného gólmana Filipa Novotného. Navíc neproměnili před druhou sirénou ani trestné střílení. Energie přidala čtvrtý gól zásluhou využité přesilovky, na který Berani odpověděli pouze čestným gólem ve 43. minutě. Jedinou branku Zlína zaznamenal Jakub Šlahař.

„Potřebovali jsme dát gól hodně dříve. Vary se dostaly do vedení, soupeř byl nebezpečný a zaslouženě vyhrál. Měl více šancí, byl živější, zatímco my jsme ožili až po gólu ve třetí třetině. Možná jsme odešli po fyzické stránce, borci toho měli v poslední době už dost. Celkově se to nakupilo, nebyla tam šťáva jako v posledních zápasech. Když vyhraješ, jsi král, musíme přijmout i porážky. Musíme jít s čistou hlavou do dalších zápasů po pauze. Přestávku vítáme,“ řekl po zápase Martin Hamrlík, asistent trenéra PSG Berani Zlín.

Nyní následuje více než týdenní reprezentační přestávka. Zlín hraje další zápas až ve středu 14. listopadu v Liberci.

Více na www.hokej.zlin.cz.