Kolem poledne okradli teenagera. Odpoledne už seděli v policejní cele

KLADENSKO – Pod hrozbou fyzického útoku přepadli tři pachatelé osmnáctiletého mladíka ze Slaného a uloupili mu finanční hotovost. Místní policisté je však v rekordním čase vypátrali a trojice lupičů ještě ten den skončila v chládku.

Na místní policejní služebnu obvodního oddělení ve středu 31. října oznámil poškozený muž loupežné přepadení, ke kterému došlo téhož dne kolem půl dvanácté ve Vinařického ulici ve Slaném. K osmnáctiletému mladíkovi přistoupila tříčlenná skupinka mladých mužů a pod pohrůžkou fyzického útoku požadovala finanční hotovost. Vzhledem k dané situaci, kdy měli muži značnou přesilu a vyhrožovali, vyndal poškozený peněženku, ze které chtěl pachatelům dát 100,- Kč, aby mu neublížili a mohl se vymanit z jejich přítomnosti. V peněžence byla ještě bankovka v hodnotě 500,- Kč, kterou mu jeden muž z této trojice sám vytáhl z peněženky, a poté všichni utekli.

„Na základě operativního policejního šetření na základě dobré místní znalosti se policistům podařilo během několika hodin podezřelou trojici vypátrat a zadržet,“ uvedla k případu Jana Šteinerová, tisková mluvčí kladenské policie. Po provedení prvotních úkonů spojených s výslechy byli všichni tři pachatelé z okresů Kladno a Louny umístěni do policejní cely.

Proti trojici pachatelů policisté zahájili trestní stíhání o den později. Všichni byli následně obviněni z trestného činu loupežné přepadení ve spolupachatelství. Dvacetiletý mladík z Kladenska a sedmadvacetiletý muž z okresu Louny byli propuštěni a jsou prošetřováni na svobodě. Na čtyřiadvacetiletého muže z Kladenska, vzhledem k jeho rozsáhlé trestné minulosti, podali policisté na Okresní státní zastupitelství podnět na vzetí do vazby, což bylo akceptováno. V sobotu 3. listopadu byl obviněný eskortován do vazební věznice v Praze.