Na dálnici D5 zastavila provoz nehoda čtyř kamionů

STŘEDNÍ ČECHY – Dnešní nehoda na dálnici D5 zaměstnala všechny složky IZS a způsobila velké dopravní komplikace. Na místě zasahovali jak profesionální, tak i dobrovolní hasiči.

Střet čtyř nákladních vozidel na 6. kilometru dálnice D5 ve směru z Prahy do Plzně byl středočeským hasičům nahlášen půl hodiny před polednem.

Na místo vyjeli profesionální hasiči ze stanice Beroun, dobrovolní hasiči z obce Rudná a současně byla vyžádána mezikrajská spolupráce u HZS hlavního města Prahy, který k nehodě vyslal jednotku ze stanice HS-7 Smíchov.

Na místě zasahovaly všechny složky IZS

Velitel zásahu po příjezdu na místo zjistil náraz kamionu přepravujícího osobní automobily do druhého, který vezl nábytek. Zároveň byly poškozeny další dva kamiony převážející spreje a osobní auta. Při nehodě byli zraněni tři lidé, které si převzali do péče zdravotničtí záchranáři.

Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru a zlikvidovali únik provozních kapalin. Po hodinovém zásahu bylo místo předáno Policii ČR a jednotky se vrátily na své základny.

Střetly se celkem čtyři kamiony

Před odtažením havarovaných vozidel bylo nutné jejich náklad přeložit, což se protáhlo do odpoledních hodin. Nehoda tak způsobila velké dopravní komplikace, neboť odklon mezi křižovatkami Rudná a Loděnice vedl po staré silnici, která kapacitně nevyhovuje silnému provozu na plzeňské dálnici.