Natankoval si benzin a bez placení ujel. Usvědčily ho kamery

KLADNO – Svérázným způsobem řešil nedostatek paliva v nádrži svého auta osmatřicetiletý šofér z Kladenska. Natankoval si do nádrže benzin za téměř sedm set a prostě ujel.  Nějak však zapomněl na bezpečnostní kamery.

V pátek 5. října v dopoledních hodinách přijali kladenští policisté oznámení, že na čerpací stanici v Kročerahlavské ulici došlo k újezdu od benzinové pumpy bez placení. Muž natankoval do osobního vozidla značky Ford Focus pohonné hmoty v celkové hodnotě 656,- Kč, a aniž by za toto palivo zaplatil, z čerpací stanice odjel.

Policisté z místa zajistili kamerové záznamy, díky nimž se jim podařilo zjistit pachatele. Jedná se o osmatřicetiletého recidivistu z Kladenska, který krádež spáchal i přesto, že byl v posledních třech letech odsouzen nebo potrestán.

„Skutek je prošetřován ve zkráceném přípravném řízení jako podezření z přečinu krádeže a podezřelému muži hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta,“ uvedla k případu Michaela Nováková, tisková mluvčí kladenské policie.