Oprava autobusového nádraží v Holešově je hotová. Vznikl moderní terminál

HOLEŠOV – Po půlroční rekonstrukci vznikl v Holešově nový dopravní terminál, který nabízí moderní vzhled, lepší funkčnost a propojení autobusového a vlakového nádraží. Snížil se počet nástupišť, která jsou nově zastřešena, vznikla nová parkovací místa pro osobní auta a stání pro cyklisty. Podle projektu došlo ke kompletní úpravě dopravního prostoru včetně reorganizace parkovacích stání, pěších tras a úpravě veřejného prostoru.

V průběhu prací se objevily také drobné komplikace, které se ale podařilo vyřešit. Zemní práce ztížily problémy s kanalizací a se starým vedením teplovodu. Investice přesáhla i s vynucenými vícenáklady 36 milionů korun. Město očekává, že předpokládaná dotace by mohla dosáhnout až 90 procent. Ovšem z původního základního rozpočtu.

V říjnu proběhla za účasti zástupců všech zainteresovaných stran kontrolní prohlídka stavby a předání dopravního terminálu ke zkušebnímu, ale plnohodnotnému provozu. Během zkušebního provozu budou doladěny poslední detaily a nedostatky, které byly investorem – tedy městem Holešov – připomínkovány.

„Prosíme o trpělivost při zaváděcím režimu a doporučujeme ponechat si časovou rezervu při přesunu na nádraží. Předem děkujeme za obezřetnost,“ dodala mluvčí města Hana Helsnerová.