Tragická nehoda na Šumavě skončila úmrtím dvou osob

ČESKOKRUMLOVSKO – V úterý 6. listopadu podvečer se stala nehoda na silnici I. třídy číslo 39 u obce Hořice na Šumavě. Střetla se tu tři vozidla – osobní automobil značky Hyundai i20, nákladní vůz Iveco a dodávka Opel Vivaro. Na místě zasahovali jak profesionální hasiči z českokrumlovské stanice, tak i Vojenská hasičská jednotka Boletice.

Osobní automobil, v němž cestovali čtyři osoby, vyjížděl z vedlejší silnice a střetl se s projíždějícím nákladním vozem Iveco a dodávkou. Jako první na místo přijela českokrumlovská jednotka, jejíž velitel po průzkumu podal upřesňující zprávu: „Všechny čtyři osoby cestující ve voze Hyundai utrpěly vážná zranění, u jedné osoby hasiči provádí resuscitaci. Další dvě zraněné osoby byly dle pokynů lékaře ZZS do nemocnice transportovány letecky. Do oživování nakonec dvou osob se následně zapojila i ZZS. Bohužel zranění dvou resuscitovaných osob byla neslučitelná se životem, resuscitace nebyla úspěšná. Zranění utrpěli také oba řidiči nákladních aut, byli do nemocnice převezeni sanitkami.“

Silnice byla po celou dobu likvidace následků nehody zcela uzavřena. Hasiči zajišťovali havarované vozy proti vzniku požáru, bylo potřeba řešit vyteklé provozní kapaliny a také osvětlovali místo pro přistání vrtulníku. Celý zásah skončil až po půlnoci.