Frustraci ze zbabraného života si léčil nenávistí na facebooku

PŘÍBRAMSKO – S krizí středního věku se nedokázal vypořádat čtyřicetiletý muž. Jako terapii zvolil napadání druhých nenávistnými komentáři na facebooku. Neštítil se ničeho. Používal zakázanou symboliku a vulgarismy, slovně napadal určitou skupinu lidí, nabádal k jejich vyhlazení nebo alespoň k fyzickému násilí vůči nim… Nyní mu hrozí až tři roky vězení.

Facebookovým profilem zaplněným nenávistnými komentáři k určitému etniku se zabývali příbramští policisté. Od konce roku 2014 do začátku letošního roku napsal 40letý muž téměř padesát příspěvků. “Kriminalisté ho obvinili ze čtyř trestných činů, konkrétně z pokračujícího přečinu hanobení národa, rasy, etnické nebo jiné skupiny, podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod, dále projev sympatií k hnutí směřujícímu k potlačování práv a svobod člověka a popírání, zpochybňování, schvalování a ospravedlňování genocidy,” informovala tisková mluvčí Monika Schindlová

Na Facebooku nejen sdílel a komentoval internetové příspěvky či články, ale také nahrával a šířil obrazový materiál. “K činu se muž doznal a uvedl, že jeho komentáře jsou výsledkem určité frustrace a zklamání ze života”, dodává Schindlová. “Zpětně své chování hodnotil jako naprostou hloupost a chybu!” Za výše uvedené jednání stanovuje trestní zákoník až tři roky odnětí svobody.