Série tragických nehod pokračuje. Čtyři mrtví na Písecku

PÍSECKO – Další čtyři mrtvé si vyžádala včera odpoledne nehoda u obce Drhovle. Došlo ke srážce nákladního automobilu značky Iveco jedoucího ve směru od Strakonic, který nedal při odbočování přednost osobnímu automobilu značky Škoda Octavia směřujícímu od Prahy. K nehodě okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému. Z hasičských jednotek byli na místo vysláni z obou směrů silnice profesionální hasiči ze stanic Strakonice a Písek. Byl povolán i vrtulník Letecké záchranné služby, který se však vracel zpět prázdný.

Záchranáři na místě nalezli v osobním voze jednoho muže a dvě ženy bohužel již bez známek života. Všichni tři utrpěli zranění neslučitelná se životem. Čtvrtá osoba – žena, utrpěla při nárazu těžká mnohačetná poranění a byla ve voze zaklíněna. Po vyproštění u ní došlo k selhání základních životních funkcí. I přes okamžitě zahájenou resuscitaci se zdravotníkům nepodařilo ženu zachránit. Řidič nákladního auta byl transportován se zraněními do nemocnice. Po ukončení záchranných prací bylo nutné zlikvidovat ze silnice vyteklé provozní kapaliny a po ukončení šetření policistů pak ze zničené Octavie vystřihat ještě dvě mrtvé osoby.

Celá záchranná akce byla ukončena po 21. hodině, kdy byly ze silnice odstraněny poslední známky po autonehodě. Ve stejnou dobu byl obnoven provoz na původně zcela uzavřené komunikaci.