Lupič přepadl nemohoucí ženu, kvůli 50 korunám mu hrozí 10 let

SEMILSKO – Teprve devatenáctiletému mladíkovi, který v Lomnici nad Popelkou přepadl 52letou ženu, hrozí desetileté vězení.
Žena se v neděli 4. listopadu kolem 21. hodiny vracela domů, a jelikož jí nebylo dobře, potřebovala si odpočinout. Proto se zastavila u plotu v Poděbradově ulici, aby nabrala dech. Mladík ji nejprve pozoroval, pak k ní přistoupil a chtěl po ní nějaké drobné. Žena odmítla s tím, že peníze nemá. Mladík využil jejího handicapu a rozhodl se ukrást jí celou kabelku. Tu jí nejprve strhnul z ramene, a ačkoliv se s ním o ni přetahovala, brzy se jí zmocnil a utekl s ní.
„Při pátrání po něm kriminalistům pomohli místní občané, kteří jim ke zjištění jeho totožnosti sdělili důležité informace. Zadrželi ho ve středu 7. listopadu,“ sdělila tisková mluvčí Policie ČR Ivana Baláková.
Za loupež, při které získal pouhých 50 korun, mladíka nyní soud může poslat do vězení až na deset let. Jeho trestní stíhání nyní probíhá vazebně. „Vyšetřovatel, státní zástupce i soudce se shodli na tom, že by na svobodě mohl v kriminálním způsobu života pokračovat a také se probíhajícímu trestnímu řízení vyhýbat,“ dodala policejní mluvčí. V době útoku byl pachatel pod dohledem probačního úředníka třeba kvůli padělaným bankovkám.