Opilý řidič po havárii nadýchal přes tři promile!

KLADENSKO – Další opilec na kladensku, sedl za volant, nezvládl řízení a havaroval. Řidič, který se vydal na cestu z Kladna do Libušína Škodou Felicia, do místa určení už nedojel. Policisté přivolaní na místo nehody podrobili čtyřiapadesátiletého zraněného muže dechové zkoušce a nevěřili vlastním očím. Muž měl v dechu 3,25 promile alkoholu. Okamžitě byl převezen rychlou záchranou službou k ošetření zranění a na vyšetření s odběrem biologického materiálu v kladenské nemocnici

“Policisté obvodního oddělení Kladno venkov prošetřují případ trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, z kterého je podezřelý čtyřiapadesátiletý muž z Kladna. Při dopravní nehodě si řidič způsobil zranění. Po vyzvání se na místě nehody podrobil dechové zkoušce a následně byl přivolanou posádkou RZS k hospitalizaci do Oblastní nemocnice v Kladně. Na místě dopravní nehody policisté řidiči zadrželi řidičský průkaz. K dalšímu zranění osob nedošlo, muž cestoval ve vozidle sám,” informuje tisková mluvčí Jana Šteinerová. Za toto protiprávní jednání teď hrozí neukázněnému řidiči maximální trest odnětí svobody na 1 rok.

“Kladenská policie neustále upozorňuje řidiče, že alkohol a ani jiné návykové látky za volant nepatří. Jízda pod vlivem těchto návykových látek je velmi riskantní a nebezpečná,” varuje Šteinerová. Tito neukáznění řidiči svým protiprávním jednáním ohrožují především zdraví a životy ostatních nevinných účastníků silničního provozu. Pouze dodržováním předpisů silničního provozu, bezpečnou jízdou a vzájemnou ohleduplností můžeme snížit počet dopravních nehod, kterých je na kladensku víc než dost.