Dvě nehody během jedné hodiny. Tragicky zemřeli dva lidé

ČESKOLIPSKO – K dvěma tragickým nehodám došlo v pátek dopoledne v rozmezí zhruba jedné hodiny.

Mezi Mimoní a Hvězdovem projelo osobní auto značky Seat ve vysoké rychlosti jednu ze zatáček. „Svědek vypověděl, že vozidlo se na silnici rozkolísalo a následně vyjelo ze silnice, kde se několikrát převrátilo přes střechu. Během toho řidič z vozu vypadl a auto dál pokračovalo v sérii kotrmelců dalších několik desítek metrů,“ uvedla mluvčí českolipské policie Ivana Baláková.

60letý řidič v autě cestoval sám. „Na místě byly všechny výjezdové jednotky i letecká záchranka. Resuscitace probíhala několik desítek minut. Bohužel neúspěšně. Muž zraněním podlehl na místě,“ sdělil mluvčí krajské záchranné služby Michael Georgiev.

K druhé tragédii došlo na frekventované železniční trati z Mladé Boleslavi na Jedlovou, kde v kolejišti srazil vlak ženu. „V tomto případě přivolaný lékař mohl pouze konstatovat smrt. Zranění byla neslučitelná se životem,“ řekl mluvčí záchranky Georgiev.

Podle dosavadního šetření se jednalo zřejmě o sebevraždu. „Podle výpovědi strojvedoucího se osoba zdržovala v kolejišti. Její chování nasvědčovalo tomu, že tak činila vědomě,“ sdělila policejní mluvčí Baláková.