Investice století. Další pavilon krumlovské nemocnice otevřen

ČESKÝ KRUMLOV – Nemocnice v Českém Krumlově se konečně po roce a třičtvrtě od zahájení stavby dočkala slavnostního otevření dvou nových pavilonů. Došlo k němu v pátek 16. listopadu. V první z budov najdou pacienti centrální vstupní prostor s lékárnou a bufetem, a také prostory pro ambulantní lékaře. Tyto prostory již fungují. Větší z dvojice pavilonů nahradí současný pavilon gynekologie, porodnice a dětského oddělení pocházející z roku 1954. O této rekonstrukci se hovoří jako o investici století, náklady se vyšplhaly na částku 180 milionů korun. V nejbližších měsících tedy dojde k přestěhování jednotlivých oddělení do nových prostor.

Ač se původní objekt průběžně rekonstruoval, po technické stránce byl již ve velmi špatném stavu a staticky narušen. „Našim cílem bylo vytvoření nových, maximálně účelných a efektivních prostor pro pacienty a personál nemocnice. Nové pavilony kladou důraz na jednoduchou orientaci, prostory jsou navrženy v optimální velikosti a jsou navázány na další pracoviště a provozy,“ uvedl ředitel českokrumlovské nemocnice Jindřich Florián.

Českokrumlovská porodnice patří již po řadu let k vyhledávaným místům pro přirozené porody a proto se nové prostory co nejvíce podobají soukromí porodů doma. „Dalo by se říci, že v nové porodnici bude každý pokoj splňovat nejvyšší standard. Budeme se snažit zajistit, aby nastávající rodičky a jejich partneři měli k dispozici svůj vlastní pokoj,“ dodal Florián.

Zdroj fotografií: FB Nemocnice Český Krumlov