Na Uherskohradišťsku řidičům chutná. Přinejmenším alkohol

UHERSKOHRADIŠŤSKO – Během uplynulého víkendu někteří šoféři holdovali alkoholu. Dva dokonce způsobili dopravní nehodu.

V sobotu po poledni zastavila policejní hlídka v obci Bílovice řidiče seatu. Muž se podrobil dechové zkoušce, jejíž výsledek byl 1,26 promile alkoholu. Opilý řidič přiznal, že před jízdou něco popil. To ale nebyl jediný prohřešek, kterého se dopustil. Policisté z dostupné evidence zjistili, že řidič má platnou blokaci řidičského průkazu a jel ve vozidle, které má více než dva roky propadlou technickou kontrolu.

Další opilý hříšník za volantem opelu projížděl v sobotu odpoledne obcí Salaš směrem na Velehrad. Na rovném úseku zachytil levým zpětným zrcátkem o zrcátko protijedoucí octavie. Řidič opelu nadýchal 1,44 promile alkoholu. Škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na dvacet pět tisíc korun. Dopravní nehodou se nadále zabývají policisté.

V neděli brzy ráno zastavili policisté u Drslavic osmadvacetiletého řidiče vozidla peugeot. Po kontrole dokladů hlídka provedla u muže dechovou zkoušku. V jeho dechu naměřili 2,14 promile alkoholu.

O několik hodin později vyjížděli dopravní policisté k nehodě, která se stala na hlavním silničním tahu I/50 mezi Uherským Brodem a Veletinami. Pětadvacetiletý řidič vozidla značky VW Passat jel směrem na Veletiny. Jenže alkohol a nepozornost udělali své. Muž si nevšiml, že v jeho jízdním pruhu stojí jiný VW Passat, který má v úmyslu odbočit vlevo. Tak došlo k jejich střetu. Nárazem bylo vozidlo mladého řidiče odhozeno vpravo mimo silnici, kde poškodil dopravní značení. Poté sjelo auto z travnatého břehu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Mladý muž přiznal, že před jízdou popíjel. O tom vypovídal výsledek dechové zkoušky – 1,88 promile. V tomto případě je škoda vyčíslena na sedmdesát pět tisíc korun.

Poslední opilý řidič tohoto víkendu brázdil silnice v Uherském Hradišti. Včera hodinu před polednem zastavili policisté čtyřiatřicetiletého muže za volantem vozidla Ford Galaxy. Dechový přístroj u něj vykázal hodnotu 1,18 promile alkoholu. Hlídka muži zakázala další jízdu a zároveň mu zadržela řidičský průkaz.