Muzeum loutkářských kultur připravilo bohatý adventní program

CHRUDIM – Chrudimské Muzeum loutkářských kultur přichystalo jako každoročně speciální adventní program.

Tu správnou vánoční atmosféru v Chrudimi zahájí v neděli 2. prosince slavnostní rozsvěcení vánočního stromu na Resselově náměstí. Od 17 do 21 hodin mohou lidé dobré vůle přivítat na arkádách Mydlářovského domu loutkového Anděla splněných přání. Vstupné je zdarma.

K oslavě svátku svatého Mikuláše je v Muzeu loutkářských kultur na 5. prosince pro děti i jejich rodiče přichystána od 15 hodin nadílka v „nebeské komnatě“ na půdě Mydlářovského domu a od 19 hodin pak i setkání s Mikulášem, andělem a čertem v herně muzea.

Pro dříve narozené – a nejen pro ně – je na čtvrtek 13. prosince od 14 hodin připravena akce s klasickou hudbou a ochutnávkou vánočního cukroví. Vezměte s sebou na ochutnání svoje výtvory a stejně jako loni získáte rodinnou vstupenku do muzea. V neděli 16. prosince bude Divadlo u staré herečky v muzeu hrát tradiční loutkové pohádkové představení na vánoční téma.

Po celý prosinec budou pracovníci Muzea loutkářských kultur podávat kašpárkův vánoční punč, který bude ke každé zakoupené vstupence zdarma.