Liberec rozsvítí vánoční strom v neděli

LIBEREC – Město Liberec srdečně zve obyvatele i návštěvníky na slavnostní rozsvícení letošního vánočního stromu na náměstí Dr. Ed. Beneše, které se bude konat v neděli 25. listopadu.

14 metrů vysoký smrk stříbrný rozsvítí primátor města Liberce Jaroslav Zámečník v 17 hodin. Strom byl ozdoben již ve čtvrtek, vánoční ozdoby vytvořily děti z libereckých mateřských a základních škol.

Nedělní program na náměstí začíná již v 16.15 hodin. Vystoupí dětský pěvecký sbor Severáček a pěvecký sbor Ještěd. Poté, co se strom rozzáří, zhlédnou diváci živý „VORLOJ“ na balkónu prvního patra historické radnice. Celý program na náměstí bude nově přenášen na velkoplošnou obrazovku. To vyžaduje náročné technické zajištění, které bude právě na balkoně historické radnice. Tady budou přítomni také performeři VORLOJE.

Liberecký adventní trh bude v plném rozsahu zahájen v pátek 30. listopadu. Vánoční strom organizátoři rozsvítí už týden před začátkem adventních trhů, protože stánky zmenšují kapacitu náměstí. O akci je velký zájem, náměstí bývá plné a se stánky by se všichni na náměstí nevešli.

V Liberci se budou konat vánoční trhy hned na třech místech. Kromě náměstí Ed. Beneše také před OC Plaza a na Soukenném náměstí, kde začínají už tuto neděli 25. listopadu.