Ukradl kolo, oháněl se nožem a okradenému zdemoloval dům

ORLICKOÚSTECKO – V divokou akční scénu se zvrhla honička se zlodějem jízdního kola. Za krádež, loupež a poškození cizí věci může lupič vyfasovat až 10letý trest vězení.

Třicetiletý muž ukradl dámské jízdní kolo ze zahrady v Letohradě. To se samozřejmě nelíbilo příteli majitelky bicyklu a kolo si vzal zpět. Zloděj ho ale doběhl a výhružnou gestikulací se domáhal vrácení lupu, což přítel ženy odmítal. To zloděje rozlítilo natolik, že z kapsy bundy vytáhl kuchyňský nůž a vrhnul se na odjíždějícího muže.

„Napadenému se ho podařilo kolem odstrčit, zpátky na něj nasednout a z místa odjet. Urputnost o získání odcizené věci pokračovala pronásledováním cyklisty až do místa jeho bydliště. Násilnické chování vygradovalo údajným vniknutím do domu a zdemolováním interiéru domu, a to až po poškození komína v podkroví,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Majitelé domu ze strachu před lupičem utekli a zavolali policii. Na místě zarputilého loupežníka zajistila letohradská policejní hlídka. Majiteli domu měl způsobit škodu za téměř 24 tisíc korun.

Lupič se zřejmě zadržením na policii nepoučil a po propuštění z policejní služebny ukojil svou touhu krádeží dalších dvou jízdních kol z areálu jedné z firem v Letohradě.

„Muž je obviněn ze zvlášť závažného zločinu loupež a přečinů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádež. V případě uznání viny u soudu může za bicyklové řádění strávit ve vězení až deset let,“ dodala mluvčí Vilímková.