Rozsvícení vánočních stromů na jihu. Kdy a kde?

JIŽNÍ ČECHY – Blíží se první adventní neděle a s ní je samozřejmě spojeno slavnostní rozsvěcení vánočních stromů na náměstích po celé České republice. Nejinak je tomu i na jihu Čech. My vám přinášíme termíny alespoň některých větších měst Jihočeského kraje tak, abyste o nic nepřišli.

Táborští se zřejmě svého rozsvíceného stromu nemohou dočkat a proto k němu dojde již v pátek 30. listopadu 2018 v 17:00 hodin. Na Žižkově náměstí si budete moci vychutnat vánoční punč a poslechnout venkovskou dudáckou kapelu Bedrník. Dočkáte se také Adventních andělů nebo Ježíškovy pošty.

České Budějovice plánují svůj vánoční strom rozzářit již v sobotu 1. prosince, a to v čase 16:30 hodin. Poté již bude na náměstí Přemysla Otakara II. probíhat další doprovodný program. Od 17:00 hodin se zde můžete na pěvecké vystoupení Markéty Bednářové a saxofonisty Martina Vaverky. Adventní sobotu si také můžete zpříjemnit na ledovém kluzišti, které se nachází přímo na náměstí.

Lázeňské město Třeboň rozzáří svůj strom také v sobotu 1. prosince, ale až v 17:00 hodin. Podvečernímu rozsvícení stromu, který dostává město z partnerského rakouského města Schrems, předchází celodenní program, kterým bude zahájen takzvaný Třeboňský advent 2018.

Písek se drží tradic první adventní neděle, a proto jejich rozsvícení vánočního stromu proběhne v neděli 2. prosince v 16:00 hodin. Od této neděle bude také otevřena Nebeská pošta, kde si vaše ratolesti budou moci napsat dopis Ježíškovi.

I Český Krumlov nezůstává v pozadí a svůj strom na náměstí Svornosti rozsvítí v neděli 2. prosince v 16:30 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na hudebně poetické otevření adventu, který vám mimo jiné zpříjemní Pěvecký sbor BELLARIA.

Město Strakonice zve na rozsvěcení vánočního stromu v neděli 2. prosince v 17:30 hodin. Na Velkém náměstí vás bude čekat stánkový prodej s vánočním zbožím, občerstvením a samozřejmě bohatý kulturní program, který v nedělí začíná již v 15:00 hodin.

V Jindřichově Hradci proběhne rozsvícení vánočního stromu 2. prosince v 18:00 hodin na náměstí Míru. Tradičně zazní slova starosty města a také farního vikáře P. Jozefa Gumenického, který vánočnímu stromu požehná. Slavnostní program vyvrcholí zhruba půlhodinovým koncertním vystoupením přední české mezzosopranistky Andrey Kalivodové.