Důchodce vyháněl červotoče hlasitou hudbou

PARDUBICE – Pardubičtí strážníci byli přivoláni k vyhrocenému sousedskému sporu. O pomoc volala 75letá žena, kterou hlukem obtěžoval stejně starý soused bydlící v sousedním domě. Muž chtěl vyzkoušet návod na vyhánění červotočů hudbou, který viděl v televizi, a tak si v pátek v poledne doma pustil rock ‚n‘ roll. Jeho sousedce se to nelíbilo a žádala, aby hudbu vypnul. Muž si ale trval na svém a pokračoval v netradiční likvidaci dřevokazného hmyzu.

Když strážníci přijeli na místo, ulice byla naprosto klidná. Šli si tedy vyslechnout verzi obou seniorů. Dlužno podotknout, že oba byli ve svém tvrzení velmi umanutí. Zatímco muž obhajoval nutnou likvidaci červotočů nejen hudbou, ale i octovými návnadami, žena zase neustále tvrdila, že jí doma hučí zeď.

Strážníkům se hlasitost hudby nejevila nikterak neúnosná, naopak hrála tak, že byla slyšet pouze v místnosti, nikoliv před anebo v sousedním domě. Přesto se šla hlídka osobně přesvědčit poslechem do domu ženy, kde byl absolutní klid. Vzhledem k vyššímu věku obou aktérů strážníci nic neřešili, oba seniory vyslechli, zjistili skutečný stav věci a místo opustili.