Srážka tří vozidel omezila provoz na „Diamantu“

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Českobudějovičtí dopravní policisté vyjížděli včera ráno k vážně vypadající nehodě. Došlo k ní na „Diamantu“. Tak se říká mimoúrovňové křižovatce českobudějovických ulic Vltavské nábřeží a Strakonická. Srazila se zde tři osobní vozidla.

K nehodě došlo pravděpodobně nepozorností řidiče jednoho z vozidel a omezila provoz na bezmála dvě hodiny. Tiskový mluvčí jihočeské policie průběh nehody popsal takto: „Řidič osobního vozidla tovární značky Škoda Fabia na Strakonické ulici, ve směru od sídliště Vltava k nákupním domům, přejížděl z pravého jízdního pruhu do levého, kdy pravděpodobně ohrozil druhého řidiče, jedoucího v osobním vozidle tovární značky Škoda Octavia, v tomto pruhu a obě vozidla se střetla. Po nárazu se vozidlo Škoda Fabia vlivem setrvačnosti roztočilo kolem své osy a narazilo do dalšího osobního vozidla stejné značky a typu, které bylo odraženo k ocelovému zábradlí mostu přes řeku Vltavu, kde se po vylomení oplocení zarazilo.“

Na místě došlo ke zranění řidiče a spolujezdkyně „naražené“ Fabie. Ty ošetřila záchranná služba. Hmotná škoda u všech vozidel se vyšplhala do výše přesahující 260 000 korun. Policisté vyloučili provedeným šetřením u všech řidičů přítomnost návykové látky.