Chybí vám finance na lyžařský kurz? Jihočeský kraj vám přispěje

JIŽNÍ ČECHY – Jste ve finanční nouzi a vašeho potomka si nemůžete dovolit poslat na lyžařský výcvikový kurz? Nezoufejte, Jihočeský kraj pro vás připravil pomoc v podobě příspěvku. Zažádat si o něj můžete u ředitele školy a prozatím se týká žáků středních škol zřizovaných krajem.

Nový dotační program schválili ve čtvrtek 29. listopadu krajští radní a bude na něj uvolněna částka deset milionů korun. „Příspěvek na jednoho žáka bude činit maximálně pět tisíc korun. Zažádat o něj může zákonný zástupce žáka, případně sám zletilý žák a to přímo u ředitele školy. Jedenkrát na něj budou mít nárok středoškoláci a dvakrát, v rámci povinné školní docházky, žáci osmiletých gymnázií,“ uvedl náměstek hejtmanky Pavel Hroch. „Ředitelé pak mohou podávat souhrnné žádosti za školu na krajský úřad od 2. do 18. ledna 2019 do 12 hodin,“ dodal náměstek. Oni budou také ve finále rozhodovat o přidělení příslušné částky.

Podle hejtmanky Ivany Stráské je potřeba podporovat mládež v pohybu. Neméně důležitým aspektem je však i rovina sociální. „Absence na podobných akcích, se totiž může neblaze promítnout do fungování kolektivu třídy, který se tu, jak ostatně známe všichni z našich mladých let, má utužovat. Nikoli z něj někoho selektovat,“ upřesnila Stráská.