Hasiči na Liberecku zasahovali u desítek popadaných stromů

LIBERECKO – Během neděle zasáhl Liberecký kraj vydatný déšť s teplotami okolo nuly a v některých oblastech i silný vítr. Dopravu zkomplikovaly popadané stromy, které hasiči odstraňovali po celý den, noc i dnes ráno. Řada stromů nevydržela váhu námrazy za větrného počasí a zatarasila komunikace. Devadesát procent zásahů hasičů tak směřuje k odstraňování spadlých stromů a větví.

„Během noci z neděle na pondělí byly jednotky v Libereckém kraji volány k téměř třiceti událostem, ale některé zahrnovaly další dílčí zásahy. Spadlých stromů hasiči objevili po cestě k zásahu daleko víc, než bylo nahlášeno,“ uvedla tisková mluvčí libereckých hasičů Pavlína Bílková.

Nejčastěji vyjíždí hasiči na Semilsku a Českolipsku. Také v katastru obce Jablonec nad Nisou došlo vlivem pádu stromů a větví k uzavření několika komunikací. Další stromy popadaly na Slunečné u Nového Boru, v Pěnčíně, Železném Brodě, Studenci, Lomnici nad Popelkou na Práchni či ve Svoru. Silnice v kraji jsou kvůli mrholení a mlhám sjízdné s opatrností.