Ujeli od nehody! Teď po nich pátrá policie

PRACHATICKO – Prachatičtí policisté vyšetřují v současnosti několik dopravních nehod, které mají něco společného. Viník nezastavil a nehodu neoznámil. Policisté proto žádají případné svědky dopravních nehod o informace. Ty můžete sdělit na linku Policie České republiky 158 nebo přímo dopravním policistům na telefonní číslo 974 236 254.

Ve středu 21. listopadu 2018 v 8:45 došlo k dopravní nehodě ve směru jízdy Kašperské Hory a Řetenice. Stalo se tak mimo uzavřenou část obce Nicov. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý dosud nezjištěný řidič dosud neznámého nákladního vozidla, který přejel do protisměru, kde se levým zpětným zrcátkem střetl s levým zpětným zrcátkem protijedoucího nákladního vozidla MAN,“ uvedla k případu mluvčí jihočeské policie Martina Joklová. Hmotná škoda je vyčíslena nejméně na 10 000 korun.

K další z dopravních nehod v témže dni došlo v 10:00 v ulici Husova v Husinci. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý dosud nezjištěný řidič dosud neznámého nákladního vozidla, který se plně nevěnoval řízení a narazil levou částí vozidla do pravé části zde zaparkovaného osobního vozidla Fiat Doblo,“ uvedla Martina Joklová. Hmotná škoda na vozidle Fiat se vyšplhala na částku nejméně 15 000 korun.

V rozmezí od pátku 23. listopadu od 19:00 do neděle 25. listopadu do 10:00 hodin se stala dopravní nehoda na parkovišti křižovatky Pivovarská a Italská v Prachaticích. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý dosud nezjištěný řidič dosud nezjištěného vozidla, který narazil do zadní části zde zaparkovaného osobního vozidla Škoda Octavia,“ podala vysvětlení mluvčí jihočeské policie. Škoda na zaparkovaném vozidle Škoda Octavia činí nejméně 15 000 korun.

K poslední nehodě došlo v Prachaticích v ulici Česká o víkendu v noci ze soboty 24. na 25. listopadu zhruba do 10:30 hodin. „Z dopravní nehody je důvodně podezřelý dosud nezjištěný řidič dosud nezjištěného vozidla, který narazil do levého boku zde zaparkovaného osobního vozidla BMW,“ přiblížila situaci Martina Joklová. Při dopravní nehodě došlo k hmotné škodě na vozidle BMW ve výši nejméně 15 000 korun.

Zdroj fotografie: twitter PČR