Nejprve vzplanulo auto, pak garážová vrata. Málem shořel i dům

VSETÍNSKO – K požáru vozidla stojícího u rodinného domu ve Střelné na Vsetínsku vyrazili včera odpoledne profesionální hasiči ze stanice Valašské Klobouky a dvě jednotky dobrovolných hasičů z Horního Lidče a ze Střelné.

Jako první k požáru přijela jednotka z Horního Lidče. Hasiči potvrdili požár vozidla, který se dál šířil na uskladněnou hromadu dřeva v jeho těsné blízkosti a dál na garážová vrata. Hasiči proto ihned nasadili jeden hasební proud a začali ochlazovat dům, aby se požár na něj nerozšířil. Krátce na to k požáru přijeli další dvě jednotky hasičů. Ihned nasadili další proud vody a hasili vozidlo a hromadu dřeva. Tu poté postupně rozebírali a dohašovali skrytá ohniska.

Na místo byl povolán vyšetřovatel hasičů. Ten šetřením zjistil, že majiteli vozidla při opravě auta unikly provozní kapaliny, které se dostaly do prostoru horkého povrchu od halogenu, došlo ke vzplanutí a následnému požáru, který se rozšířil na vozidlo. Vzniklou škodu majitel vyčíslil na 125 tisíc korun. Uchráněné hodnoty dosáhly částky čtyři a půl miliónu korun.