Řidič ignorant. Čeká ho správní řízení

PRACHATICKO – Velmi nezodpovědně se zachoval řidič, kterého včera dopoledne kontrolovali v obci Újezdec dopravní policisté. Ignoroval všechny zásady, kterými by se měl člověk, který usedá za volant řídit. Teď ho čeká správní řízení, zákaz činnosti a finanční sankce.

Prachatičtí policisté zastavili řidiče s osobním vozidlem Škoda Felicia pro běžnou kontrolu. Po odborném měření však zjistili, že v dechu pod jedno promile alkoholu. To zřejmě muži nestačilo a musel se posilnit ještě i další omamnou látkou. Dalším vyšetřením totiž bylo zjištěno, že řidič je také pozitivní na marihuanu a pervitin. Další vyšetření s odběrem biologického materiálu výtečník odmítl.

„Lustrací podezřelého řidiče se ukázalo, že má uloženou blokaci řidičského oprávnění pro všechny skupiny. Policisté navíc zjistili, že u vozidla je od října 2018 propadlá technická prohlídka,“ podala doplňující informace k případu mluvčí jihočeské policie Martina Joklová. Přestupek nyní předají policisté městskému úřadu a ten jej projedná ve správním řízení. Muže tak čeká zákaz činnosti a sankce v rozmezí 25 000 až 50 000 korun.