S lupem daleko neujel – překročil povolenou rychlost!

SVITAVSKO – Čtyřiapadesátiletý cizinec se dopustil na našem území hned dvou přečinů. Policie ho viní z přečinů krádeže a také neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Za tyto skutky mu v případě prokázání viny před soudem hrozí až pět let za mřížemi.

Koncem listopadu v Moravské Třebové bylo z kabiny vozu doručovací společnosti odcizeno téměř 100 tisíc korun. Zaměstnanec firmy si všiml jednoho podezřelého, navíc automobil zlodějů se zahraniční poznávací značkou zachytil kamerový systém. V něm seděli dva muži. Policie tedy měla dostatečný popis podezřelých i jejich vozidla.

Cizinci hodlali rychle pláchnout zpět do své domoviny, při útěku ale nedbali na dopravní předpisy a překročili povolenou rychlost. U Rudoltic byli zadrženi dopravní hlídkou. „Během řešení překročené rychlosti policisté dostali od operačního střediska informace o ukradených penězích a možných podezřelých, proto okamžitě zadrželi celou osádku vozidla,“ uvedl policejní mluvčí Ondřej Zeman.

Jeden z cizinců se nakonec po provedených výsleších ke krádeži přiznal, druhý měl být pouze řidičem a o protiprávním jednání svého spolujezdce údajně nic nevěděl.