Drsné půlnoční probuzení. Požár bytu ohrožoval obyvatele

UHERSKÉ HRADIŠTĚ – K požáru panelového domu vyrazili hasiči v pondělí krátce před půlnocí do Uherského Hradiště.

K požáru vyjely tři jednotky, a to ze stanice Uherské Hradiště a dobrovolní hasiči z Kunovic a Babic. Po příjezdu na místo velitel zásahu potvrdil požár v bytě v pátém patře sedmipodlažního panelového domu. Majitelka byla již mimo byt. Před příjezdem hasičů byla i většina ostatních obyvatel domu v bezpečí venku a nebyla nutná jejich evakuace. Hasiči v dýchací technice ihned k hašení použili jeden hasební proud. Požár se naštěstí nešířil. Zasáhl v bytě sedací soupravu a další vybavení místnosti. Zásah komplikoval hustý kouř, který byl nejen v zasaženém bytě, ale i v prostorách chodby domu. Během pár minut měli hasiči požár pod kontrolou a velitel zásahu ohlásil lokalizaci. V bytě i na chodbě domu hasiči poté použili přetlakovou ventilaci k odvětrání kouře.

Obyvatelka zasaženého domu byla lehce nadýchaná kouřem, skončila v péči záchranářů, kteří ji převezli k dalšímu vyšetření do nemocnice. Další osoby zraněny ani intoxikovány kouřem nebyly.

Na místo požáru se dostavil i vyšetřovatel hasičů, který šetří příčinu vzniku požáru. Škoda způsobená požárem byla předběžně vyčíslena na půl miliónu korun.