Tři opilci přišli o řidičáky

PARDUBICKO – Policisté z Lázní Bohdaneč měli napilno. Během služby při kontrolách vozidel nachytali tři opilé muže za volantem.

V pondělí odpoledne při běžné kontrole v Opatovicích nad Labem naměřili policisté u řidiče vozidla Opel Corsa 1,36 a následně 1,32 promile alkoholu v dechu. Navíc zjistili, že muž řídí auto bez platné technické prohlídky.

Druhého hříšníka policisté zastavili v obci Rohovládová Bělá po desáté hodině večerní. „S řidičem vozidla Škoda Felicia provedli dechovou zkoušku rovněž s pozitivním výsledkem, a to 1,90 a 1,71 promile alkoholu v dechu,“ uvedla tisková mluvčí policie Andrea Muzikantová.

„O hodinu později kolegové v obci Rybitví kontrolovali řidiče vozidla zn. Mazda, který opět řídil pod vlivem alkoholu. První dechová zkouška u sedmadvacetiletého muže ukázala na hodnotu 1,59 a druhá 1,61 promile alkoholu v dechu,“ dodala tisková mluvčí.

Policisté všem třem hříšníkům na místě zadrželi řidičské průkazy. Opilým řidičům hrozí za trestný čin ohrožení pod vlivem návykové látky trest odnětí svobody až na jeden rok, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.