Vyhrožoval přítelkyni. Strážci zákona ho vykázali z bytu

ČESKOBUDĚJOVICKO – Že láska může mít i odvrácenou tvář, o tom se přesvědčila žena z Českobudějovicka. Ta byla již delší dobu v rozepři se svým přítelem, který jí dokonce v jednom případě vyhrožoval s nožem v ruce.

Policisté z Hluboké nad Vltavou tak v úterý 4. prosince vyjeli do obce Úsilné, kde mělo docházet k nebezpečnému vyhrožování ze strany osmadvacetiletého muže. „Ten již delší dobu nevycházel se svoji přítelkyní. V minulosti ji několikrát napadal vulgárními výrazy a vyhrožoval jí s nožem v ruce fyzickým napadením, což vzbudilo v poškozené důvodnou obavu o její život a zdraví,“ uvedla policejní mluvčí Štěpánka Uhlířová.

Mladík se toho večera dozvěděl, že má žena odjet vypovídat na policii a tak se rozhodl ji doma zamknout v pokoji. „Pustil ji až poté, kdy zjistil, že policejní hlídka už jede na místo,“ sdělila mluvčí. Po příjezdu policistů a prověření všech skutečností byl mladík vykázán ze společného obydlí. Nyní je proti němu zahájeno trestní řízení ve věci nebezpečné vyhrožování a omezování osobní svobody.