Božský Karel si v Jablonci osobně vyrazil vlastní medaili

JABLONEC NAD NISOU – Zpěvák Karel Gott přijel s manželkou ve středu do Jablonce nad Nisou, kde si v České mincovně osobně vyrazil první ze série tří medailí, které ho představují v nejznámějších životních rolích – jako zpěváka, malíře a fenomén.

Tyto tři mince si Karel Gott nadělí ke svým osmdesátým narozeninám, které bude slavit v létě příštího roku. Do České mincovny přijel mistr už podruhé v životě. Poprvé tu byl před pěti lety, kdy slavil 75. narozeniny.

Na první medaili, jejíž ražby se zpěvák osobně ujal, je na lícní straně zobrazen portrét mistra z šedesátých let od Petra Horáka. Na reverzní straně autor znázornil postavu Lady Carneval, tančící na notové osnově.

Tato první pamětní medaile bude k dostání už nyní v prosinci. Zlatá půluncová medaile vyjde v nákladu 500 kusů, prvních 300 kusů, jejichž cena činí 32 950 korun, je navíc ručně číslováno přímo na hraně medaile. Stříbrných medailí bude k dostání tisíc kusů, z nichž je ručně očíslováno prvních 600 kusů a budou stát 2980 Kč. Každou medaili doprovází číslovaný certifikát pravosti.

Druhá medaile, která znázorní Gotta jako malíře, bude k dispozici v březnu příštího roku a třetí s námětem Gotta jako fenomén, bude ke koupi v červnu.