Na druhý advent můžete vyrazit třeba do bazénu

BRNO – Ani na druhý adventní víkend nezůstanou Brňané ochuzeni o spoustu zábavy a zajímavých akcí. Oblibě se těší především vánoční trhy v Brně, které se letos konají hned na čtyřech náměstích – na náměstí Svobody, Dominikánském i Moravském náměstí i Zelném trhu. Kompletní program je k nalezení na této webové stránce. Tento víkend jsou kromě dobrého jídla a pití nachystány také koncerty a jiné doprovodné akce.

V pátek začínají rovněž vánoční veletrhy na brněnském výstavišti. Nabídnou široký sortiment zboží, řemeslnický jarmark i kulinářské workshopy. Akce trvá do 16. prosince v pavilonech F a G1. V pátek od 17:00 zahraje v Koncertním sále Milosrdných bratří na Vídeňské ulici 7 hudební trio ZENSEMBLE a Soukromá základní hudební škola Universum koncert pro rodiny. Česko-polské hudební trio ZENSEMBLE si pro tuto příležitost připravilo pět skladeb z pera méně známých barokních autorů. Vstup na akci je zdarma.

Sobota bude na Špilberku patřit dětem na akci Kašpárkovy Vánoce. Tradiční vánoční akci pořádá Muzeum města Brna na Špilberku již po šesté. Chystají se koledy s flašinetem, jarmark s horkými nápoji, dobrotami a řemeslnými výrobky nebo kolotoč. Na nádvoří bude stát rozzářený vánoční strom, bude se tam jezdit na konících a venku se budou na ohni opékat buřty. Na programu je také několik pohádkových divadélek.  Vánoční den na Špilberku vyvrcholí ohňovou show.

V sobotu od 19:30 v Besedním domě je možné zajít i na Koncert Symfonického orchestru Masarykovy univerzity. Vstupné na tuto akci je dobrovolné. V sobotu od 15 hodin se v Alfa pasáži uskuteční také tradiční bleší trh.

Neděle bude patřit sportu! Konkrétně oslavám 40 let od založení plaveckého stadionu za Lužánkami. Od 10:00 budou na bazénu k dispozici vodní atrakce a od 18:00 je připraveno promítání filmu na velkoplošné obrazovce. Vstup bude zdarma. Podrobný program najdete zde nebo na  webu. Kdo hledá adventní atmosféru, může v neděli v 18 hodin navštívit adventní mši ve staré káznici. Více na FB události.

Brňané by měli rovněž počítat s tím, že od neděle 9. prosince bude platit nový jízdní řád vlaků i městské hromadné dopravy. Děje se tak kvůli dlouho plánované rekonstrukci zabezpečovacího zařízení za 1,8 miliardy korun na Hlavním nádraží. Po dobu oprav budou fungovat všechna nástupiště, stanice však nebude průjezdná.