Vánoce v zoo? Bude se kouzlit i nadělovat zvířátkům

ZLÍN – Vánoce ve zlínské zoo vypuknou již v neděli 9. prosince. Program začne již o půl třetí u hlavního vstupu. Návštěvníci se tady setkají nejen s Mikulášem a andělem, ale poprvé také s deseti „čertovsky strašidelnými“ čerty. Na nádvoří zámku Lešná pak bude čekat voňavé překvapení zoo a také mikulášská nadílka. V 15.00 odstartuje vánoční kouzlení s Jirkou Hadašem, ve kterém nebude chybět ani společné zpívání koled. Mikuláš, anděl a čerti slavnostně rozsvítí vánoční strom v 15.30, rozsvítí se i světelná vánoční výzdoba zoo. A protože kouzlení není nikdy dost, do 16.00 hod. se bude znovu čarovat, tancovat a zpívat s Jirkou Hadašem.

Vánoční dárek pro zvířátka můžete přinést kdokoliv, stačí jej položit pod vánoční strom. Obyvatelé zoo nejvíce ocení ovoce, zeleninu, oříšky, ale třeba i sušené pečivo.

Speciální světelná výzdoba tradičně rozzáří hlavní vstup, zámecký park a zámek Lešná. Kromě typických vánočních motivů ozdobí areál také světelné siluety exotických zvířat. Rodinu „zářících“ slonů, lvů, medvěda, klokanů, tapírů, nosorožců, rejnoků, žirafy, tučňáků, lachtanů a supů v letošním roce rozšíří kasuár s mládětem. Krása světelné výzdoby vynikne až po setmění, proto je v neděli 9. prosince a od úterý 25. prosince do úterý 1. ledna 2019 prodloužena otvírací doba zoo do 17.00 hod.

Zlínská zoo je otevřena každý den v roce včetně Štědrého dne, vánočních svátků, Silvestra a Nového roku. Pro vstup do zoo lze nyní využít zvýhodněné vstupné, které pro dospělé činí 80 Kč, pro děti 40 Kč, senioři zaplatí 60 Kč. Nižší vstupné platí do 28. února 2019.