Vsaďte na tvořivost. Advent s řemesly v Domě gobelínů

JINDŘICHŮV HRADEC – Nejen pro jindřichohradecké může být tento víkend ve znamení tvořivosti. V Domě gobelínů je čeká pestrý program s ukázkami řemesel, dílnami pro děti, soutěžemi, odměnami, hudebním vystoupením žáků hudebního oboru místní Základní umělecké školy a kavárnou. Přijďte si užít trochu kreativity a naučit se něčemu novému. Vstup je zdarma.

A co vás tedy čeká? V prostorách bývalého zámeckého pivovaru, dnes Dům gobelínů (v těsné blízkosti jindřichohradeckého zámku) 8. a 9. prosince 2018 od 10:00 do 17: 00 hodin nakouknete pod pokličku tradičním řemeslům. Například tkaní na stavu, restaurování tapiserií, předení na kolovrátku a plstění, motání provazů, řezbářství, staročeské dekorace či paličkování a háčkování.

„V řemeslných stáncích či v muzejním obchůdku si budete moci vkusné řemeslné výrobky zakoupit. Děti si na pokladně muzea vyzvednou plán stanovišť, budou sbírat za své dovednosti razítka a po splnění úkolů obdrží v pokladně muzea malou odměnu,“ slibují organizátoři na webu města Jindřichův Hradec.

V sobotu i v neděli vás čeká také kulturní program. Vždy v 14:00 hodin vystoupí žáci hudebního oboru Základní umělecké školy V. Nováka v Jindřichově Hradci. „Po celou dobu adventního programu si můžete o přestávce mezi tvořením odpočinout v útulné kavárničce,“ lákají organizátoři.

Zdroj fotografie: jh.cz