Ve Zlíně zazáří i velké hvězdy

ZLÍN – Vánoční atmosféra v plném proudu. Pokud od 2. prosince půjdete přes náměstí, obklopí vás ve všech svých barvách a odstínech, mezi něž patří vystoupení velkých hvězd, folklorních souborů a množství tvořivých aktivit doplněných vůní svařáku a nejrůznějších dobrot. Program, který potrvá až do 23. prosince, se odehrává jak na hlavním pódiu a vlastním náměstí, tak nově také ve vánoční stodole.

Jaké největší taháky vás ještě čekají? Není toho málo. Milujete-li starý dobrý rock´n´roll a nikdy vás neomrzí pecky od Elvise Presleyho, Billa Haleyho či od kapel jako Beatles, Rolling Stones nebo třeba Erica Claptona, přijdete si na své ve čtvrtek 13. prosince se skupinou Golden Delicious. Jejich vystoupení, kterému předchází folklorní sbor Děvčice z Vonice, začíná v 18 hodin.

Na mimořádně bohatý program se můžete těšit v sobotu 15. prosince již od dopoledních hodin, kdy vystoupí Bartošův dětský folklorní soubor a Dětský folklorní soubor Vonička. Den, zasvěcený tvoření a radosti, budou od 14 hodin doprovázet Ledoví sochaři a o hodinu později opět série hudebních vystoupení. Ta vyvrcholí v podobě kapely Genius Loci – mostecké kapely, která ve své tvorbě mísí funk a rock a která nedávno natočila klip o radosti pod názvem Mládí. Druhou adventní neděli v tomtéž čase završí plejádu tvořivých aktivit a hudby Marek Ztracený, držitel Českého slavíka v kategorii Objev roku za rok 2008.

Poslední předvánoční týden vás hvězdná obsazení čekají téměř každý den. V úterý 18. prosince zavítá do Zlína – do svého rodného hnízda – populární skupina Premiér se svým akustickým programem, ve středu pak David Kraus, který je veřejnosti znám zejména pro své působení v hudební skupině Laura a její tygři.

Kdo by neznal jméno Lucie Redlová? Původním povoláním ekonomka dala v roce 2009 dohromady doprovodnou kapelu Garde, se kterou hodlá dorazit ve čtvrtek v 17 hodin a zlínské náměstí roztančit. O tom, že se jí podařilo získat nemalého věhlasu, vypovídá i skutečnost, že má za sebou album produkované americkým hudebníkem Timem Eriksenem.

Budete-li mít ještě chuť a na chvíli od posledních předvánočních příprav vyrazit do města 22. a 23. prosince, nebudete litovat. Kromě všeobecně gradující atmosféry v očekávání příchodu Štědrého dne završí předvánoční rejdění teprve sedmnáctiletá Nelly Řehořová, které nedávno vyšlo debutové album, a dnes již proslulí The Backwards – dle nejprestižnějšího festivalu Beatles revivalů v New Yorku nejpřesvědčivější interpreti této legendární čtveřice.

Podrobný program Adventního Zlína včetně času konání jednotlivých vystoupení najdete na http://www.ic-zlin.cz/adventni-zlin-2018.