Hokejová mela. Fanoušci kopali do dveří i napadali strážníky

ZLÍN – Jako rizikové vyhodnotili policisté nedělní utkání zlínských hokejistů z řady utkání hokejové Tipsport Extraligy proti hokejovému klubu Kometa Brno. Odpovídalo tomu i nasazení policistů, strážníků, pořadatelů a členů bezpečnostní agentury. Do Zlína dorazilo přibližně tisíc fanoušků hostujícího týmu.

Na bezpečnost na stadionu i v jeho okolí dohlíželi policisté z obvodních oddělení, několik družstev pořádkové jednotky, dopravní policisté, kriminalisté, nechyběli ani policejní kynologové se psy a členové antikonfliktního týmu.

Po začátku hokejového utkání zajistili policisté podnapilého čtyřiadvacetiletého muže z Vyškovska, který kopal do dveří toalet a nechtěl přestat. Dalším zajištěným se stal šestadvacetiletý muž z obce u Kyjova, který se nevybíravými výrazy domáhal vstupu na stadion i přes svou značnou podnapilost. Nadýchal tři promile alkoholu. 3,26 promile nadýchal také zlínský šestatřicetiletý fanoušek, který se chtěl jít podívat na hokej, svou podnapilostí však ohrožoval nejen svoje zdraví, ale také bezpečnost silničního provozu na ulici Březnická. Policisté ho zajistili a převezli do protialkoholní záchytné stanice v Kroměříži k vystřízlivění. Všem třem zajištěným mužům hrozí ve správním řízení za přestupky několikatisícová pokuta a zákaz vstupu na sportovní akce.

Po skončení hokejového zápasu pětadvacetiletý muž z Blanska napadl pěstmi člena bezpečnostní agentury a odcizil mu součást oděvu. Policisté podnapilého muže zadrželi, skončil v policejní cele. Je podezřelý ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, výtržnictví a krádež.