Jeřáb hrozil převrácením. Mohl zničit elektrické vedení

VSETÍNSKO – K zapadnutí a částečnému vyvrácení automobilového jeřábu na podvozku Tatra došlo včera dopoledne ve Velkých Karlovicích. Na místo záhy dorazila jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vsetín a jednotka dobrovolných hasičů obce Karolinka.

Po příjezdu a provedení prvotního průzkumu byl jeřáb stabilizován za využití cisterny a bagru, aby bylo odvráceno nebezpečí jeho převrácení na přilehlé budovy. Komunikace byla úplně uzavřena a k události byl povolán speciální vyprošťovací automobil HZS Zlínského kraje z požární stanice Otrokovice.

Protože došlo k zapadnutí v blízkosti plynového potrubí a také elektrického vedení, velitel zásahu si k události povolal také dotčené pohotovostní služby. Jakmile se podařilo stabilizovat jeřáb a složit vytažené rameno tohoto stroje, byla vozovka částečně zprůjezdněna.

Krátce po půl čtvrté odpoledne byl vůz pomocí vyprošťovacího automobilu vytažen zpět na komunikaci, která mohla být plně zprůjezdněna.

S ohledem na časovou náročnost řešení této události byla zajištěna zasahujícím také strava, o kterou se postaral starosta příslušné obce.